tirsdag 21. desember 2010

No har vi vaska huset...

Hadde bestemt meg for å dra på skikkelig dette året. Virkelig slå alle tidligere vaskeeskapader ned i støvlene med en grundig rundvask. Muligheten er jo til stede når jeg likevel er hjemme med en liten baby. Hvis bare nå denne ungen kan sove da. Stjeler tiden fra min rundvaskeplan med krav om pupp og byssing. Det går jo ikke. Nå lyver jeg litt. Tobias er som oftest en trøtt liten krabat, som mer enn gjerne tar en lang strekk på dagtid. Og jammen har det blitt julevask. Om ingen andre kan se det, vet i hvert fall jeg at liftgardinene er plukket fra hverandre, og satt sammen igjen, at ullpleddene har fått en omgang Milo, og veggen er smurt inn med vann og grønnsåpe. For selv om jeg leser at vann og klut er det beste - er jeg gjenstridig og sta, og synes ikke det holder med grønnsåpelukt fra ei skål. Såpa skal i bøtta.

Er ellers fornøyd med å fått tid til å både gjennomføre helgebesøk, hatt juleverksted for både barn og voksne, laget godis, kjeks og handlet julegaver til alle som skal ha og bakt pepperkakehus til pepperkakebyen. Noe jeg angrer på, ettersom vi aldri så snurten til det fine huset der inne. Sebastian påstod hardnakket at han hadde sett det, og at jeg ikke hadde hørt etter. Tja. Neste år baker vi hus til oss selv tipper jeg. Ikke til en by som ikke ringer og sier at huset ble knust (ja, jeg letet virkelig, virkelig nøye)


Vi har også hentet juletre fra skogen i nærheten her. Jeg skal ikke være en blogger som idylliserer familielivet, det var nemlig ikke så romantisk som det høres ut. Den midterste kranglet med vottene og snøen, minstemann var iskald etter ti minutter i babybjørn, størstemann holdt nesten på å pådra seg hjernerystelse på isen og mannen var ikke spesielt fornøyd han heller. Men vi kommer nok til å gjenta seansen neste år, ettersom vi begge mener det er litt taper å kjøpe tre fra en gateselger etter å ha strevet seg gjennom de norske skoger på ekte trejakt.


Mellomstemann i et godt øyeblikk. Pepperkake oppveide for kalde fingre.

Størstemann passer stolt på saga. Beklager duggen, kameraet var ikke enig i at det var helt greit å ta med ut i vinterkulden.

Så gjenstår det bare å se om treet drysser eller holder på nålene.

Ha en fin julekveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar