mandag 25. april 2011

April på tre minutter

Min svigerinne klaget over lav frekvens på oppdateringer her inne. Og det er jo helt sant. Denne måneden har bare forsvunnet i en svusj, og nå er mai nesten her. Har imidlertid vært flink til å huske fotoapparatet denne måneden, så da kan jeg oppsummere kjapt med en liten bildevisning i stedet.
Måneden startet med maling av påskeegg. Spesielt Jesper synes det var gøy. Hvis dere ser ned i midten på bildet ser dere to små øyne som titter over kanten. Denne måneden har i stor grad dreid seg om to ting for mellomstemann;
1. Småbiler. Han har vel omtrent uten unntak hatt den ene eller begge hendene opptatt med å bære på en bil. Det har omtrent ikke vært mulig å få han til å legge de fra seg, noe som innimellom vanskeliggjør helt dagligdagse gjøremål, som å ta på klær, dekke på bordet og ta seg for når han faller. Han har etter hvert godtatt at de skal ligge i lommen når han er ute. Opptil flere ganger har jeg blitt vekket om natten fordi han har mistet bilene, som totalt har erstattet kosebamser og denslags. Vi har kommet fram til en løsning på det problemet også. Heldigvis!
2. Even. Nabogutten Even har blitt Jespers første, eneste og beste bestevenn. Plutselig fant de hverandre noe så voldsomt, og nå er det Even ditt og Even datt fra vi våkner til vi legger oss. De er helt superfine sammen (og temmelig bøllete samtidig!) Vi hadde en liten krise da Even dro på påskeferie, men i dag var han her igjen og alt var topp. Må føye til at han også har ei venninne som heter Julie, som i følge Jesper er kjæresten. Hehe.
Tobias har fått sansen for utelivet. Her har våren nemlig kommet for fullt i siste halvdel av måneden, og vi har fått nyte sommervarme, uteliv og lyse kvelder igjen. Hele Hjelle våkner til liv om våren, ungene springer ute hele dagen og de voksne møtes i gaten for en prat. Utrolig trivelig. I tillegg har han fått to nye tenner, har begynt å spise fast føde (takk og takk, det tok sin tid), begynner å jobbe mot krabbing og har, best av alt, sluttet å amme om natten!! Han var rett og slett en rakkerfant som ville bruke puppen som smokk, og til slutt fikk jeg nok. Ca kl ett ei natt tok jeg saken (vogga) i egne hender, og plasserte det lille barnet under trappa. Og jammen satt den som en kule. Omtrent ikke en protest, og nå har mamma (og pappa) fått nettene tilbake. (Bortsett fra når vi må lete etter biler kl umenneskelig tidlig)


Sebastian, her syklende på sin nye sykkel kjøpt for egne sparepenger, har fått prøve livet som skolegutt. I midten av måneden var det innskriving og det var stas. Han ville helst begynt på skolen med en gang, men slo seg litt til ro når jeg forklarte at det var to førskoledager til før sommeren. Rart at vi allerede har en (nesten) skolegutt. Sebastian og Tobias har en helt egen connection, og ingen får minsten til å le slik som han.


I påsken har Fredrik vært jobbemann og gravd grøft til støttemur. Han har hatt god hjelp av guttene våre og ikke minst nabogutten. Belønningen har bestått av is og bakugan. Mor har erkjent at dette er mannfolkarbeid!


Av andre bilder kan jeg vise et par fra en minifjelltur vi hadde i påsken. Jesper er fotograf på et av bildene. Gjett hvilket.
Sebastian har også tatt et av sine morsomme øyeblikksbilder.

1 kommentar: